Blog

2021.11.03 22:22
Presenszki Petra
Presenszki Petra
Egyediség, nem egyediség...

A következő állítást olvastam a minap a premade-t "nem helyeslők" táborából...

(Forrást nem jelölök - nyilvános poszt volt -, mert nincs időm itt megint vitázni a semmiről kb. ..)

"Te mit választasz, az előregyártott fanokat vagy a te előre elkészített szépségeid??? Nem szeretnél egyedi lenni?? Ami messziről szól, hogy a te szetted!

A fanok olyanok, amit te szeretnél, nem egy előregyártott valami!"
"De a tiéd és olyan lesz ahogyan annak ki kell néznie."

A véleményem pedig a következő:

PreMade/ProMade pillákhoz ragasztóhasználat és egyéb

Ha mindkét típusú anyaggal dolgozol, sajnos nem biztos, hogy megtalálod azt az egy ragasztót, amivel valóban tartós szettet tudsz építeni. Van aki igen, van aki nem. Egyéni.

Amit javasolni tudok a saját tapasztalataim alapján:

A PreMade típusú pilla (széles, "flat" talp, tálcásokon talpon/száron áll) a kevesebb, ritkább, világosabb színű pillával rendelkezőknek előnyösebb. Optikailag egy tusvonal effektet mutat a pillatöveknél a széles talpak segítségével.

A ProMade értelemszerűen a többi adottsággal rendelkezőknek jó. Ez az a pilla, ami szinte ugyan olyan tud már lenni (minőségtől függ), mint egy kézzel készített fan.

2021.10.24 21:54
Presenszki Petra
Presenszki Petra
Kézi, vagy promade?

Először is szeretném leszögezni, hogy a poszt témája szempontjából nem számít, hogy ki csinálta a bal oldali munkát, amely egy szép, kézzel készített volume szett. Nem ez a lényeg itt és most.
Egyébként egy rendkívül ügyes és jó szakembernek gondolom az alkotóját. Nem ismerem személy szerint a hölgyet. Kizárólag azért ez a kép van az enyém mellé téve, mert megláttam valahol és eszembe jutott, hogy építettem a közelmúltban ilyen ívből én is egy szettet. Ennyi. Semmi más oka nincs. Ha fel is ismeritek az alkotóját, a kolléga szakértelméből, valóban minőségi munkájából ez a poszt semmit nem vesz/nem vehet el. Ezt remélem itt tisztáztuk is.
A lényeg, hogy ezzel a munkával egy verseny első helyezését hozta el. A jobb oldali képen - ahogy említettem már - az én ProMade pillámból készült szalonmunkám van.

2021.10.05 12:52
Presenszki Petra
Presenszki Petra
Az önbecsülésről

Saját magad pozícionálása, megbecsülése nagyon fontos. Talán itt van a "kutya elásva" itthon, Magyarországon. Rendkívül alacsony önbecsülésűek itt a nők. Legtöbbjük. A társadalmi szerepünk is csak ezt erősíti véleményem szerint. Ebből kifolyólag sokak a munkájukért nem kérik el azt az összeget, ami valóban ár-érték arányú lenne. Súgok valamit! Kicsit ezo feeling-je lesz, de higgyetek nekem!

Ha Te magadban nem érzed azt, hogy pl. megérdemled, hogy képes vagy megcsinálni, hogy te valóban "odatetted" magad, hogy Te tudsz jobb lenni nap mint nap, hogy Te jobb vagy a másiknál, vagy ha nem tudsz teljesen - olykor fájóan - őszinte, nyitott lenni elsősorban magaddal és másokkal szemben, akkor nem fog menni. Semmi. Tolhatnak a szüleid, a pasid, nyúlhatsz le másokat, vezethetsz félre másokat. Szerintem működik a karma.

 

Egy szépségipari szolgáltató hatása/kompetenciája/felelőssége...

Azon kívül, hogy sok nővel vagyok kapcsolatban napi szinten, egyben sok szépségipari szolgáltatóval/vállalkozóval is. Egyrészt a kozmetikus szakmám és a sminktetováló képzettségem miatt, na és régi motoros szempillastylistként mindhárom szegmenst követem, informálódok.

A következők foglalkoztatnak ebben a nagy influenszerkedő, képmutató, egyre hamisabb, egyre színezettebb világban, hogy nekünk, szépségipari szolgáltatóknak vajon van-e és milyen mértékű a felelősségünk, szerepünk, hatásunk akár a most cseperedő nemzedék számára, akár a már elvileg önálló, felnőtt, kiforrott nők (én most csak nőkre koncentrálódva írnék) számára.


Személyes tapasztalatom a következő:

Miért és mennyi időközönként SZÜKSÉGES TÖLTENI a pillákat?

Kezdjük azzal a giga hazugsággal egy “ismert” oktatótól, aki azt állítja, ne tölts pillát, mert ő megmutatja, hogy kell 6 hétig tartós szettet építeni...
Szívesen megnézem 0-24 órás felügyelettel azt a vendéget, milyen is lesz az a szett 6 hét után. Nagy boldogság lenne, ha egyes “passzát szelet fújók” egómérete fordított arányban lenne inkább az agyi kapacitásukkal. Mindenkinek jobb lenne. Elnézést a kirohanásért! Nagyon vissza is fogtam magam, nehogy a saját szabályaim szegjem meg.

stripe_com simplepay_hu_v2