Blog

PreMade/ProMade pillákhoz ragasztóhasználat és egyéb

2021.10.31 15:04
Presenszki Petra
Presenszki Petra
PreMade/ProMade pillákhoz ragasztóhasználat és egyéb

Ha mindkét típusú anyaggal dolgozol, sajnos nem biztos, hogy megtalálod azt az egy ragasztót, amivel valóban tartós szettet tudsz építeni. Van aki igen, van aki nem. Egyéni.

Amit javasolni tudok a saját tapasztalataim alapján:

A PreMade típusú pilla (széles, "flat" talp, tálcásokon talpon/száron áll) a kevesebb, ritkább, világosabb színű pillával rendelkezőknek előnyösebb. Optikailag egy tusvonal effektet mutat a pillatöveknél a széles talpak segítségével.

A ProMade értelemszerűen a többi adottsággal rendelkezőknek jó. Ez az a pilla, ami szinte ugyan olyan tud már lenni (minőségtől függ), mint egy kézzel készített fan.

Nem feltétlen kell mindkettő típussal dolgozni. Ez választás kérdése! Valaki ezt szereti, valaki azt. Én mindkettőt, de csak azért mert sok éve dolgozhatok velük és van egy jó gyakorlati tudásom már hozzá. A lényeg, hogy tudj vele dolgozni megfelelően, minőségben, tartósan és esztétikusan.

  1. PreMade pillákhoz - amit max. 3D-t javaslok, mert afelett nagyon széles a talp/szár rész és könnyen összetapadhat: gyorsabb (0,5 mp.) és híg ragasztó. Akár átlátszó is jó (abból a sűrűbb is). Még kevésbé látszódik az illesztés.
    Ehhez a típushoz nagyon minimális - de pont elég - ragasztómennyiség szükséges. A ragasztóba mártás ritmusa és a pontos/megfelelő illesztés elengedhetetlen. Ez gyakorlatot igényel. Ragasztónként változó. Amelyik ragasztóval "össze vagy szokva", azzal érdemes gyakorolni, hiszen azt ismered. Ha új anyagot választasz, azzal sem elég egy-két alkalom. Mindennel (is) össze kell szokni. Bocsi, ha ez nem jó hír.

  2. ProMade pillákhoz - ami már tényleg sok D is lehet, mert annyira könnyítettek a szálak (erről majd lesz poszt) nekem a kicsit sűrűbb és lassabb ragasztók (1mp körüli) ragasztók váltak be. Ez lehet átlátszó, hypo-allergén, vagy normál is. Bármi, ami NEKED JÓ, amivel TE TUDSZ dolgozni! Lehet, Neked tökéletes lesz a híg, gyors is...Ki tudja!?


Arra kérek mindenkit, kicsit szélesebb látókörűséggel, nyitottsággal legyen, ugyanakkor ne engedje teljesen elvinni magát az épp aktuálisan köztudatban forgó, épp felkapott "cucc" irányba.. semmilyen téren! Picit legyen nyitottabb, saját ítélőképességére, megérzéseire, a saját tapasztalataira hallgató, de megfelelően önkritikus is!

Ha már sok-sok év van/lesz valaki kezében, rá fog jönni, hogy nincs olyan, hogy legjobb anyag, legjobb ragasztó, legjobb oktató, meg ilyen szerintem nincs. Kinek mi! Épp melyik napon stb. Ahogy a pillaépítésben is vannak csodás napok és szörnyű nehéz napok nekem is, ennyi év után is. Van, amikor megy, van, amikor nagyon nem akar. Ezt az tudja, aki nap mint nap benne van. Nem csak hol oktat, hol pillázgat egy keveset... Na, de az tudja ezt a premade/promade dolgot is valóban jól látni, értékelni, hitelesen véleményezni, aki a szalonmunkában van jelen és szinte folyamatosan.

Sok-sok gyakrolattal a kézben még a kicsit vacakabból is lehet szépet csinálni, higgyétek el! Ezért sem tudok nagyon mit kezdeni a melyik a legjobb pilla, legjobb ez, legjobb az...

Egy bizonyos szint felett pl. vannak nagyon jó pillásnak mondottak. Nincs olyan, hogy ő a legjobb, vagy a másik. Nüansznyi különbségek akár. Egy szint felett már a szolgáltatásod milyensége, a személyiséged lép be és az alapján alakul ki a vendégkörünk.

Egy általunk kevésbé jónak gondolt/mondott szakember is lehet teljesen teltházas, mert pl. annyira jó személyisége van, amihez ragaszkodunk, vagy sokan tudnak kapcsolódni. Tudjuk legbelül mi magunk, hogy nem biztos, hogy a legtutibb és a legek legje, de valahogy még pont elég jó és az emberi kapcsolódásunk fontos valamiért. Feltölt, ad nekünk stb. Mellesleg ELÉG JÓL végzi a dolgát is. Ilyen is van.

A pilla 80%-ban gyakorlat, 20%-ban elmélet! Szerintem.

Akármilyen, akárhány oktatásra elmehetsz, ha nem seggelsz és csinálod! Rengeteget! Kell folyamatosan az oktatás, oldalak, csoportok nézegetése is persze és legyél képben a pillázásban zajló dolgokkal, legalábbis ami szakmailag hozzájárulhat a még jobb minőségű munkavégzésedhez, de használd a fejed/eszed is, de ne erről szóljon az egész életed! Nem ér semmi annyit!

Töltekezni mindig kell!

A kikapcsolódás pedig sokkal jobb teljesítményre sarkall.


Mindenkinek kívánok egy harmonikus egyensúlyt!

stripe_com simplepay_hu_v2