Blog

Miért és mennyi időközönként SZÜKSÉGES TÖLTENI a pillákat?

2021.09.22 19:46
Presenszki Petra
Presenszki Petra
Miért és mennyi időközönként SZÜKSÉGES TÖLTENI a pillákat?

Kezdjük azzal a giga hazugsággal egy “ismert” oktatótól, aki azt állítja, ne tölts pillát, mert ő megmutatja, hogy kell 6 hétig tartós szettet építeni...
Szívesen megnézem 0-24 órás felügyelettel azt a vendéget, milyen is lesz az a szett 6 hét után. Nagy boldogság lenne, ha egyes “passzát szelet fújók” egómérete fordított arányban lenne inkább az agyi kapacitásukkal. Mindenkinek jobb lenne. Elnézést a kirohanásért! Nagyon vissza is fogtam magam, nehogy a saját szabályaim szegjem meg.

Folytassuk azzal, hogy a pillák hullási ritmusa...

Mindenkinek cserélődik a pillája. Kinek gyorsabban, kinek lassabban. Egyéni. Átlagban napi 2-5 szál saját pillától kell búcsút vennünk, így hát az épített pilla is elhullásra ítéltetett. Stimmel?
Az egész pillasorunk lecserélődik 2-4 havi ciklusokban. Mivel élő anyagról beszélünk, befolyásolhatja egy csomó minden. Pl. hormonok, a saját pilla anyaga, szokások (alvás, piszkálás), anyagcsere ritmusa, tevékenységek (sport, szauna), aktuális lelkiállapot (trauma), évszakok... sok dolog.


Szögezzük le!

  1. Mindenkinek folyamatosan nő a pillája, a műpillával díszített is.
  2. Folyamatosan ki is hullik és új nő a helyére (jó esetben, ha helyesen van rá applikálva a műpilla.) Ehhez nem kell a kozmetikus végzettségem. Ehhez egy jó alap szempillás oktatás is elég.

Igen, van olyan, hogy a Terikének három hetente kell járni, a Gizikének meg négy, de a kis Julcsika nem is tudjuk hogyan, csak öt, vagy hat hetente kell jöjjön töltésre, mert olyan szépen megmarad a pillája. Julcsika szerencsés, Julcsika ülve alszik, nagyon lassan cserélődik a pillája, arról szól minden napja, hogy vigyáz a pilláira és nem izzad, nem sír, talán nem is mossa(!?) a szemét, ki tudja!? Julcsika ritka, mint a fehér holló!!! Létezik, de ritka. Volt nekem is talán 2 Julcsikám 11 év alatt.

A fent említett okokból pedig szeretném tisztázni, hogy el lehet jól adni magunkat azzal, mikor van egy, esetleg két ilyen Julcsikánk, de nem reális ez a kép, mert bizony sok vendégről nem is tudunk olyan gyönyörű munkafotót készíteni, mert egyszerűen nem tud annyira hibátlan lenni minden arc, bőr, szempilla stb. Na és nem, nem az az átlag, hogy négy hét után 70-80% pillával megy vissza a vendég és nincs lenőve a pilla és hú, meg há!

Pláne azt hirdetni egy oktatónak, aki még esetleg forgalmazó is, hogy ő mekkora király, hogy ilyen, meg olyan tartós szettet tud és elhitetni akarja, hogy ő mindenkinek ezt tudja, meg az anyagai is ezt tudják, az “bűzlik”. Persze meg is tanítja Neked ezt jó ‘óccsón’, ha elmész hozzá. Igaz, hogy csak egy szemről forgat fotót évek óta a közösségi portálokon reklámként. Egy emberről, nem mondjuk harminc különböző szemről, vendégről... Vajon miért? Ez pofátlanság, hiteltelenség és átverés. Vakítás! Vegyétek észre! A szalonmunka azonban NEM összekeverendő a versenymunkákkal!!! Nagyon nem.

Kanyarodjunk vissza!

Ha műszempillát visel valaki, feltételezzük, hogy ad is magára, hiszen ez azért egy nagyobb fokú igényességet is feltételez a műpilla viselet (jó, tudjuk.. nem minden esetben).
Töltésre átlagban(!) 3-4 hetente nem kedv kérdése, hanem “kötelező” eljárni. A lenőtt, de esetleg nem lehullott pilla pont olyan igénytelen, mint a kihullott, pár szállal szaladgálós. Csak még esetleg i-re a pontként egészségtelen is a saját pilláknak, mivel húzza a súlya.

Ne engedjétek becsapni magatokat!

Semmi okom és pláne nem anyagi érdekem ezekkel a “hiteles” oktatókkal ellentétben a felvilágosítás a tapasztalatom alapján. Nem fogok sem alapot, sem multi pick up technikás volume pillát oktatni (ja, ezt nem is tudnék, bár amilyen oktatók vannak, valahogy nekem is menne nagy “mellénnyel”, sok kamuval, magas lóról...).
Nem én találtam ki, hogy milyen a pilla cserélődése a különböző embereknek. A szervezetünk ilyen. Pont.

stripe_com simplepay_hu_v2