Blog

Egyediség, nem egyediség...

2021.11.03 22:22
Presenszki Petra
Presenszki Petra
Egyediség, nem egyediség...

A következő állítást olvastam a minap a premade-t "nem helyeslők" táborából...

(Forrást nem jelölök - nyilvános poszt volt -, mert nincs időm itt megint vitázni a semmiről kb. ..)

"Te mit választasz, az előregyártott fanokat vagy a te előre elkészített szépségeid??? Nem szeretnél egyedi lenni?? Ami messziről szól, hogy a te szetted!

A fanok olyanok, amit te szeretnél, nem egy előregyártott valami!"
"De a tiéd és olyan lesz ahogyan annak ki kell néznie."

A véleményem pedig a következő:

Szögezzük le, hogy nem ettől leszel egyedi, vagy lesz egyedi a munkád, hogy kézzel fanolt, vagy premade pillákkal dolgozol. Mindenkinek van egy stílusa, a saját keze lenyomata stb.

Amikor még mi kezdőként, egyben a szakma kezdetén 1D pillákat raktunk felcsippentve szivacsról a kiszórt tégelyes pillát(!) (de szép idők voltak), és abból építettünk, akkor is mindenki különböző stílusban, stylingot épített és nem voltak egyformák a pillák! Sőt! Akkor még olyan kevesen voltunk, hogy a munkákról meg tudtam mondani, melyiket ki csinálta a styling alapján. Azok voltak hasonlóbbak, akik mondjuk sokat dolgoztak együtt. Pl. egy évig dolgoztam együtt egy szempillás kolléganővel és nagyon hasonló szetteket tettünk/építettünk. Nehéz volt fotóról megkülönböztetni a munkánkat. Brigi dolgozott velem évekig és sokat állt felettem. Az agyunk másol. Kinek mennyire megy ez. Brigi is nagyon hasonlóan épít pillát most is, mint én.

Továbbmegyek. Ha ugyanazt a szettet - ív, hossz, vastagság, méret és minden -, teszed mondjuk 10 különböző személyre, akkor sem lesz egyforma és lám csodát, egyedi lesz. Nem Tőled ugyan, hanem a vendégek különbözőségeitől, na és akkor mi van!? Vannak ívek, hosszak, stylingok stb., amelyek használata szinte mindenkinek jól áll és nem lehet melléfogni vele. Na nem az L, vagy M ívről beszélek most... Ha az a szett igényes, szép, helyesen applikált, tartós, esetleg i-re a pontként még 2 órán belül is van kész a pillája minden alkalommal a vendégnek (na mert mondjuk premade) akkor higgyetek nekem, a drága vendég pont magasról tesz arra, te ezt ugyan hogyan érted el. Az meg, hogy de az a tiéd és olyan lesz az a fan, ahogy annak ki kell néznie, mert kézzel készült.. hát aha.. jó esetben. Na, meg hogy mennyire életszerű idő alatt teszed ezt, az megint más kérdés. Van, akinek van erre ideje, kedve stb. Az én vendégeimnek nincs. Az én kezemnek, szememnek, derekamnak, családomnak sincs se kedve, se ideje, plusz senkinek nem okoz semmilyen hátrányt, kárt.

Akkor meg mi a gond? Ja, a félelem. Az oktatók félelme, hogy nem kell majd annyi volume képzés, nem tud majd megélni a "nívós" oktatásból majd minden "jött-ment 2 éve sincs a szakmában", de már oktatja a nagy semmit elképesztő nagy lufi marketinggel oktató stb. amiben a nagy lóvé van jelenleg, ugye. Igen, van rá esély, hogy vissza fog esni a premade elterjedésével a volume képzés. Ki tudja még ezt előre!? Hát bocs! Mondja ezt a "neve nincs senki". (Sorry, de imádom ezt a titulust, hiszen nagyon hiteles, korrekt szakmabelinek mondottól kaptam.)

Itt megint a kérdés az, kinek akarsz megfelelni, mint szempilla stylist!? A vendégnek, vagy a szakmának (nevezettnek)? Mi a célod? Vendégekből, vagy tanulókból akarsz megélni? Milyen árkategóriában? Verseny fontos számodra? Oktatni akarsz mindenképp? Saját márkát akarsz? Ezt mindenki maga kell eldöntse, realizálja! Talán el kellene gondolkozni végre sokaknak, hogy önálló, felnőtt emberek vagyunk és van saját gondolatunk, ne talán még tapasztalatunk is és hinni kellene saját magunkban, nem pedig menni mindig valaki épp aktuális "sztár" oktató után, vagy egyáltalán bármi megszokott után. Egyedül is sok dologra képes az ember lánya, nem kell a csorda! Tessék kipróbálni!????

Abból még nem születtek új és akár jó dolgok, ha mindenki ugyanazt és ugyanúgy csinálta. Nem ettől haladt, fejlődött a világ és a minden, ugye!? Már pedig a premade/promade a szempilla ipar egyik legújabb technológiai vívmánya. Ha tetszik, ha nem. Jön.

Petra

stripe_com simplepay_hu_v2